Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX lijkt op Oranje

AEX lijkt op Oranje
13 jun 2014 om 14:07

De AEX index is de afgelopen week gestegen en heeft de maandenlange zijwaartse bandbreedte verlaten. Het begin van een nieuwe stijgende golf is daarmee in gang gezet. Toch zijn er kwetsbare punten te ontdekken binnen de index. De AEX vertoont gelijkenis met het elftal van Louis van Gaal.

 

Opstelling

De 17 miljoen bondscoaches hebben hun favoriete elftal inmiddels klaar staan voor de aftrap. De diverse tactische varianten van 5-3-2-1 tot 4-4-3 en 4-4-2 zijn uitgebreid besproken. Een variant is daarbij nog niet voorbij gekomen en die lijkt mij nodig om te winnen. Ik pleit daarom voor de 1-10 opstelling. Eén keeper die de ballen tegenhoudt en tien spelers die proberen een doelpunt te maken. Om te winnen moet je namelijk scoren.

 

Kwaliteit ontbreekt

Volgens kenners ontbreekt het de huidige selectie in de breedte aan kwaliteit. En dan wordt het moeilijk om vooruit te voetballen. De oranje equipe lijkt daarmee op de huidige situatie van de AEX. De AEX is in de breedte zwak en er zijn slechts drie uitblinkers die de kar trekken. De kwaliteit van de huidige stijging is niet in orde. De meest recente AEX stijging komt namelijk vooral op het conto van Kon. Olie, Unilever en ING. De rest doet niet echt mee. Dat geeft te denken en maant tot voorzichtigheid.

 

Trendbeweging

Bij een echte krachtige trendbeweging moet er sprake zijn van een stijging die in de breedte gedragen wordt door nieuwe highs bij veel individuele aandelen. De meeste fondsen staan echter stil of vallen zelfs terug. Dat maakt de stijging kwetsbaar. Een andere redenering is dat daarmee nog voldoende AEX stijgingspotentieel aanwezig is, wanneer ook deze aandelen weer gaan stijgen.
Verdediging

 

Wanneer van Gaal de mindere goden ook aan het voetballen krijgt is er ook nog veel stijgingspotentieel bij Oranje. Voorlopig lijkt Oranje echter kwetsbaar. Wij wensen beleggers en Oranje uiteraard veel succes toe en hopen dat bij beiden in ieder geval de verdediging op orde is om een teleurstelling te voorkomen.    

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.