Valuta: rentebesluit ECB onder de loep

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 09:46

Pond doorbreekt weerstandsniveau.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten zal het in aanloop naar het rentebesluit door de Europese Centrale Bank op donderdag rustig blijven. Dit stelde valutahandelaar Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegenover ABM Financial News. 

"Vaak zien we in aanloop naar het rentebesluit weinig beweging op de valutamarkten, mits leden van de bank voorafgaand aan het besluit niet bepaalde uitspraken doen", aldus Mevissen, die donderdag evenwel geen groot nieuws verwacht. Vanochtend koerste het muntpaar euro/dollar op 1,1457. Mevissen voorziet dat de euro ten opzichte van de greenback in de komende twaalf maanden verder zal aansterken naar 1,17, aangejaagd door een aantrekkend sentiment. 

Onzekerheid is er volgens Mevissen wel op het gebied van een nieuwe renteverhoging in de Verenigde Staten dit jaar. Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets verwacht dat de Federal Reserve eerder de balans zal opschonen dan dat het de rente zal verhogen. "Het afbouwen van de balans zou de dollar sterker maken en we zijn van mening dat dit nog niet is ingeprijsd door de markt", aldus Aslam. 

De marktanalist van Think Markets zag het Britse pond afgelopen week daarnaast door het weerstandsniveau van 1,31 breken en verwacht dat het muntpaar hiermee nieuw terrein zal betreden. Dinsdag komen er uit het Verenigd Koninkrijk inflatiecijfers over juni. "Als de inflatie een verdere verbetering laat zien, dan wordt het voor de bank moeilijk om haar huidige monetaire beleid te verdedigen", aldus Aslam. 

Volgens Mevissen van Rabobank staat de Britse centrale bank voor een "duivels dilemma". "Enerzijds wil de bank de inflatie beteugelen en kan dit doen door de rente te verhogen, maar anderzijds kan een hogere rente de nu al lage bedrijfsinvesteringen verder onder druk zetten."

Volgens Mevissen is er ruimte voor de euro om verder aan te sterken en de marktvorser verwacht dat het muntpaar euro/pond in de komende twaalf maanden rond een niveau van 0,92 zal koersen. Vanochtend koerste de Europese munt op 0,87 ten opzichte van het pond. 

Op de Aziatische valutamarkten zag Mevissen vanochtend weinig beweging na publicatie van enkele macro-economische cijfers uit China. Afgelopen kwartaal steeg het Chinese bruto binnenlands product met 6,9 procent op jaarbasis, gelijk aan de groei in het eerste kwartaal en 0,1 procentpunt meer dan de groei in het vierde kwartaal van 2016. Er was door economen gerekend op een groei van 6,8 procent. Verder groeide de Chinese industrie en detailhandelsverkopen in juni in een hoger tempo.

De euro daalde licht ten opzichte van de Japanse yen op 128,88.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Resultaten Gilead onder druk

Biofarmaceut verhoogt outlook voor 2017.

Gisteren - Lees verder

PayPal boekt meer winst op hogere omzet

Betaaldienstverlener verhoogt outlook.

Gisteren - Lees verder

Facebook boekt hogere resultaten

Omzet en winst per aandeel hoger dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit weer hoger

Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.