P&G in vizier van activistische aandeelhouder

Redactie ABM Financial News - 17 juli 2017, 09:27

Nelson Peltz wil in bestuur van concurrent Unilever.

(ABM FN-Dow Jones) De activistische aandeelhouder Nelson Peltz wil een plek krijgen in het bestuur van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Procter & Gamble om zo hervormingen door te kunnen voeren. Dit schreef The Wall Street Journal maandag.

P&G, een concurrent van Unilever, heeft te kampen met zwakkere resultaten. Aandeelhouder Trian wil nu via een stemming voor elkaar krijgen dat Peltz in het bestuur komt. Dit wordt volgens The Wall Street waarschijnlijk in oktober aan de aandeelhouders voorgelegd. Trian heeft een belang in P&G van circa 3,3 miljard dollar. De totale marktwaarde van het levensmiddelenconcern is ruwweg 222 miljard dollar.

Beide partijen zijn reeds maanden met elkaar in gesprek, maar vorige week besloot P&G te weigeren om Peltz in het bestuur toe te laten. Wel beloofde de onderneming zijn aandeelhouder om kosten te gaan besparen en herstructureringen door te voeren.

Eerder al werd P&G belaagd door een andere activistische aandeelhouder, Bill Ackman.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

16 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

19 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: prestaties RELX stabiel en positief

Investec plaatst koersdoel onder herziening.

35 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.