Flink meer verkochte woningen in mei

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 08:37

Op jaarbasis 24,4 procent meer verkochte woningen.

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn in mei op zowel op jaar- als maandbasis meer verkochte woningen geregistreerd in Nederland. Dit maakte het Kadaster maandag bekend.

In mei registreerde het Kadaster 19.990 woningen. Dit is een stijging ten opzichte van mei 2016 van 24,4 procent. Op maandbasis was sprake van een stijging van 19,7 procent.

Op jaarbasis stegen in mei het aantal geregistreerde transactie van alle woningtypen. De grootste stijging werd gerealiseerd bij 2-onder-1-kap woningen. Sprake was van een stijging van 39,7 procent. De registratie van appartementen stegen met 15,5 procent het minst.

Ook op maandbasis steeg de registratie van alle woningtypen. De registratie van hoekwoningen stegen met 23,8 procent het sterkst. De stijging bij tussenwoningen was met 17,6 procent het laagst.

In alle provincies werden in mei  op jaar- en maandbasis meer woningen verkocht. "De stijging [op jaarbasis] is het grootst in Limburg met 44,5 procent. In Utrecht zien we de kleinste stijging met 7,7 procent", meldde het Kadaster. Op maandbasis was de stijging in Drenthe met 35,2 procent het grootst. Zeeland bungelde met een stijging van 8,2 procent onderaan de lijst.

Het aantal geregistreerde hypotheken steeg in mei op jaarbasis met 28,1 procent tot 29.089. Op maandbasis was sprake van een stijging van 19,9 procent.

Het aantal executieveilingen daalde in mei op jaarbasis met 25,4 procent tot 126 veilingen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.