Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street gaat hoger openen na volatiele beursweek

Wall Street gaat hoger openen na volatiele beursweek
22 apr 2013 om 15:10

Futures op Wall Street wijzen op een hogere opening nadat vandaag in een verder hogere markt stevige winsten voor met name de Japanse en Italiaanse beurzen opvallen, wat koopjesjagers aantrekt.

De Nikkei index steeg vanochtend 1,9 procent nadat de G20-landen afgelopen week Japan het groene licht gaven om het buitengewoon ruime monetaire beleid voort te zetten.

De Italiaanse beurs gaat daarnaast vanmiddag in een groen Europa aan kop met een winst van 2,0 procent nadat het parlement in een verrassende wending president Giorgio Napolitano herkoos. Beleggers zijn hierdoor zekerder van hun zaak dat Italië voorlopig niet opnieuw naar de stembus gaat en dat een zakenkabinet aan de macht komt.

Futures op de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq wijzen op een openingswinst van circa een half procent.

Vorige week leverde de S&P 500 in een volatiele beursweek meer dan 2 procent in nadat beleggers zich meer zorgen zijn beginnen te maken over de groei van de wereldeconomie. Aanleiding daarvoor waren tegenvallende macrocijfers uit met name China.

Die zorgen werden bevestigd door Caterpillar, dat eerder vanmiddag een bijna halvering van de nettowinst over het eerste kwartaal bekendmaakte. De producent van zwaar materieel zei dat de trage groei van de wereldeconomie dealers noopte in het eerste kwartaal voorraden af te bouwen. Het Amerikaanse bedrijf en component van de Dow Jones zag zich gedwongen de omzet- en winstverwachting voor 2013 scherp te verlagen.

In de handel voorbeurs stijgt Caterpillar desalniettemin 0,8 procent.

Op de beursagenda staan vandaag nog cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt om 16:00 en de kwartaalcijfers van Texas Instruments nabeurs.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.