Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Goldman Sachs haalt Galapagos van kooplijst

Beursblik: Goldman Sachs haalt Galapagos van kooplijst
25 jan 2016 om 09:00

Goldman Sachs heeft maandag het advies voor Galapagos verlaagd van Kopen naar Neutraal, maar stelde daarbij wel het koersdoel stevig opwaarts bij van 26,00 naar 56,00 euro.

 

Reden voor de adviesverlaging is de koersontwikkeling van Galapagos na de "bemoedigende" resultaten die het biotechbedrijf behaalde met filgotinib, een behandeling voor reumatoïde artritis. Sinds de Amerikaanse zakenbank Galapagos op Kopen zette, steeg de koers van het fonds met maar liefst 187 procent. Daardoor handelt het fonds volgens de analisten inmiddels dichterbij de werkelijke waarde.

 

Vanwege de deal met het Amerikaanse Gilead en hogere omzetverwachtingen voor filgotinib verhoogde Goldman Sachs de taxaties voor Galapagos "significant". De deal met Gilead is volgens de analisten financieel aantrekkelijker dan de afgeketste deal met AbbVie. Minpunt is dat AbbVie nu met een eigen concurrerend middel van filgotinib op de markt zal komen.

 

Het aandeel Galapagos won vrijdag 3,5 procent op 50,24 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-578 24 80

 

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.