Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street vindt steun in Beige Book

Wall Street vindt steun in Beige Book
2 sep 2015 om 22:02

Wall Street is woensdag hoger gesloten nadat uit het Beige Book bleek dat de vooruitzichten van de Amerikaanse economie positief blijven. De Dow Jones Index en S&P 500 sloten beide 1,8 procent hoger op respectievelijk 16.352,38 en 1.948,84 punten, terwijl de Nasdaq zelfs 2,5 procent bijschreef op 4.749,98 punten. 

 

De meeste Amerikaanse staten lieten in de afgelopen maanden groei zien en daarmee was er sprake van een voortzetting van de trend, die in de vorige editie van het Beige Book al werd opgemerkt.

 

Verder bleek uit het Beige Book, dat geldt als leidraad voor het bepalen van het beleid van de Federal Reserve, dat de meeste regio’s verwachten dat de groei aanhoudt in een zelfde tempo.

 

Later deze maand staat het rentebesluit op de rol. Hoewel de meeste economen niet geloven dat de Fed al op de komende bijeenkomst de rente zal verhogen, zijn na de bijeenkomst in Jackson Hole toch weer een aantal economen gaan geloven dat de centrale bank wel degelijk deze maand de trekker overhaalt.

 

Volgens handelaar André van Eerden van Aberfeld Asset Management zal de markt een renteverhoging positief uitleggen.

 

Naast het Beige Book vonden beleggers steun in de macro-economische cijfers eerder op de dag. Zo werd bekend dat het aantal banen in de Verenigde Staten in augustus met 190.000 stuks in een iets hoger tempo groeide dan in juli.

 

Hoewel het ADP rapport licht onder de verwachting uitkwam, laat de Amerikaanse economie volgens de marktenspecialist van KBC Bolero evengoed nog wel een groeiende trend zien.

 

"De cijfers van ADP zijn vaak een goede indicatie van het officiële rapport door de Amerikaanse overheid, dus ik verwacht vergelijkbare cijfers van de overheid", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank, die benadrukte dat de Fed op basis van de werkgelegenheid en inflatie een keuze maakt om rente te verhogen.

 

Verder namen de fabrieksorders in juli met 0,4 procent toe op maandbasis en liepen de olievoorraden fors op.

 

Woensdag steeg de prijs voor olie met krap anderhalf procent, waar de euro/dollar lager noteerde op 1,1288.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.