Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse economie blijft op koers – Beige Book

Amerikaanse economie blijft op koers – Beige Book
2 sep 2015 om 20:22

De Amerikaanse economie is ook in de afgelopen weken verder gegroeid en de vooruitzichten blijven positief. Dit bleek woensdagavond uit data verzameld door de Federal Reserve tussen juli en eind augustus.

 

De meeste Amerikaanse staten lieten in de afgelopen maanden groei zien en daarmee was er sprake van een voortzetting van de trend die in de vorige editie van het Beige Book al werd opgemerkt. In zes staten ging het op matige groei en alleen in Cleveland was er sprake van slechts geringe groei.

 

Daarbij verwachten de meeste regio’s dat de groei aanhoudt in een zelfde tempo, met uitzondering van Kansas City, waar de vooruitzichten gemengd zijn.

 

De energiesector was nog altijd een zorgenkindje als gevolg van de lage olieprijs. In alle regio’s was er in deze sector sprake van krimp of in het beste geval van een pas op de plaats.

 

Positief was volgens de Fed dat de vraag naar arbeid in de meeste districten bleef toenemen en ook was er in verscheidene staten sprake van een lichte stijging van de lonen ten opzichte van de vorige editie van het Beige Book als gevolg van een krappere arbeidsmarkt.

 

Het Beige Book geldt als leidraad voor het bepalen van het beleid van de Federal Reserve. Later deze maand staat het rentebesluit op de rol. Hoewel de meeste economen niet geloven dat de Fed al op de komende bijeenkomst de rente zal verhogen, zijn na de bijeenkomst in Jackson Hole toch weer een aantal economen gaan geloven dat de centrale bank wel degelijk deze maand de trekker overhaalt.

 

Wall Street reageerde positief op de publicatie van het Beige Book. Inmiddels koersen de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index circa 1,5 procent in het groen. De euro/dollar werd verhandeld op 1,1244.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.