Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Openingsverlies voor Wall Street in het zicht

Openingsverlies voor Wall Street in het zicht
1 sep 2015 om 14:53

Wall Street gaat op de eerste dag van de handelsmaand met een verlies van start. Een half uur voor opening noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq tot 2,5 procent lager.

 

“De futures zijn niet vooruit te branden,” constateerde handelaar Tycho Schaaf van Lynx, die de zwakke Aziatische markten noemde als een van de oorzaken.

 

“Voorbeurs zijn er geen tekenen die wijzen op een mogelijk herstel op de beurzen,” aldus de handelaar. De marktvorser van Lynx verwacht zelfs dat beleggers opnieuw geen positieve beursmaand tegemoet zullen gaan.

 

Dinsdag belooft verder een vrij rustige dag te worden. Beleggers kunnen vanuit Amerika de inkoopmanagersindex van de industrie in augustus verwachten en verder krijgt de markt inzicht in de bouwuitgaven in juli. Ook wordt duidelijk hoeveel auto’s er in de maand augustus verkocht zijn in Amerika.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1256. Maandagavond bij het sluiten van Wall Street handelde het muntpaar op 1,1218.

 

Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate daalde dinsdag 3,8 procent naar 47,31 dollar en een vat Brent werd 4,0 procent goedkoper op 51,97 dollar. Maandag hadden de olieprijzen nog de wind in de rug nadat uit cijfers bleek dat de Amerikaanse olieproductie in de eerste maanden van dit jaar was teruggeschroefd. Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate steeg maandag 7,3 procent naar 48,50 dollar en een vat Brent werd zelfs 6,5 procent duurder op 53,30 dollar.

 

Slotstanden

 

De S&P 500 index daalde maandag 0,8 procent naar 1.972.18 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 16.528,16 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent lager op 4.776,51 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.