Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fors verlies op Wall Street

Fors verlies op Wall Street
1 sep 2015 om 22:08

Wall Street is in navolging van de Europese aandelenmarkten stevig in het rood gesloten. De Dow Jones index verloor 2,8 procent op 16.058,35 punten, de breder samengestelde S&P500 index eindigde 3,0 procent lager op 1.913,85 punten en techbeurs Nasdaq leverde 2,9 procent in op 4.636,10 punten.

 

Volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING is er sprake van een toppatroon in de S&P, wat zal uitmonden in een verkoopsignaal. Van den Akker hanteert als koersdoel minimaal 1.630 punten voor de S&P, boven het belangrijke lange termijn uitbraakniveau uit begin 2013 op circa 1.565 punten. "Nog een behoorlijke daling vanaf de huidige niveaus", aldus de analist.

 

Evenwel zal deze correctie volgens Van den Akker "een prachtige koopkans" op lange termijn blijken.

 

Net als in Europa waren het met name zorgen over de China die het sentiment op Wall Street bepaalden. “Het was weer China wat de klok sloeg", stelde portefeuillemanager Christopher Ho van Mint Tower Capital.

 

Marktanalist Emile Cardon van Rabobank sprak van "opnieuw verontrustend" nieuws. De Chinese industrie bleek afgelopen maand gekrompen. Niet alleen de cijfers van Markit, maar ook de officiële cijfers wezen hier op.

 

De officiële inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 53,8 in juli naar 51,5 in augustus, de laagste stand in dertien maanden tijd. "Dit soort cijfers werken niet mee in het sentiment op de beurzen", aldus Ho.

 

Uit cijfers van zowel ISM als Markit bleek dat de Amerikaanse industrie in augustus nog altijd groeide, maar wel in een lager tempo.

 

Daar stond tegenover dat de bouwuitgaven stegen en de Amerikaanse autofabrikanten afgelopen maand goede zaken deden op de eigen thuismarkt.

 

Naast China is ook de Federal Reserve volgens ING een punt van onzekerheid. Tot dit weekend leken de meeste economen een eerste renteverhoging in september af te hebben geschreven, maar uitspraken in Jackson Hole zorgden er voor dat de markt toch weer meer rekening houdt met een renteverhoging over twee weken. Desalniettemin is volgens econoom Teunis Brosens van ING de kans het grootst dat de Fed deze maand een pas op de plaats maakt.

 

De euro/dollar werd ruim een procent hoger verhandeld op 1,1303. De olieprijs stond daarentegen stevig onder druk. Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate daalde 8,4 procent naar 45,05 dollar en een vat Brent werd 9,2 procent goedkoper op 49,19 dollar.

 

Als gevolg van de dalende olieprijs behoorden Chevron en Exxon Mobil met verliezen van zo’n vier procent tot de grootste dalers in de Dow.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.