Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Chinese economie onder druk

Chinese economie onder druk
1 sep 2015 om 07:17

De Chinese industrie staat onder druk, terwijl ook de groei in de dienstensector afnam. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Chinese overheid.

 

De officiële inkoopmanagersindex voor de industrie noteerde in juli nog op 50,0, maar daalde in augustus naar 49,7. Na vijf maanden van groei op rij, was er in augustus weer sprake van krimp.

 

De officiële inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in augustus uit op 53,4, tegenover 53,9 in juli. Daarmee noteerde de index in augustus op de laagste stand in drie maanden tijd.

 

Ondanks de dalingen waren de cijfers van de Chinese overheid nog altijd een stuk optimistischer dan die van Markit.

 

Volgens Markit daalde de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie van 47,8 in juli naar 47,3 in augustus. Voor de dienstensector zakte de index terug van 53,8 naar 51,5.

 

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.