Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaat AMG gestegen

Beursblik: resultaat AMG gestegen
4 aug 2015 om 12:35

AMG Advanced Metallurgical Group heeft in het afgelopen kwartaal een hoger bedrijfsresultaat gerealiseerd. Dit verwachten analisten van ABN AMRO in aanloop naar de kwartaalcijfers van AMG woensdag.

 

ABN AMRO gaat voor het tweede kwartaal uit van een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 21,8 miljoen dollar met een winst per aandeel van 0,22 dollar. Daarmee is de bank volgens eigen zeggen flink positiever dan de consensus. Wel voorzien de analisten van ABN AMRO dat afgelopen kwartaal de prijs voor ferrovanadium stevig onder druk stond en de Braziliaanse aluminiummarkt erg zwak bleef.

 

In het tweede kwartaal van 2014 lag het bedrijfsresultaat van AMG op 20,4 miljoen dollar en in het eerste kwartaal van 2015 was dit eveneens 20,4 miljoen dollar.

 

Verder rekent ABN AMRO op een daling van de nettoschuld van 86,8 miljoen dollar ultimo maart naar 41,4 miljoen dollar eind juni. Deze afname was mogelijk door de verkoop van het belang in AMG Graphite.

 

AMG mikt voor 2015 op een bedrijfsresultaat dat in lijn is met dat in 2014, in combinatie met een hogere rentabiliteit op het geïnvesteerde vermogen (ROCE).

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.