Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street in rood van start

Wall Street in rood van start
31 aug 2015 om 12:52

Wall Street maakt zich op de laatste dag van de maand op voor een rode opening. Richting de klok van de één uur noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq index tot bijna 0,8 procent lager.

 

Het belooft een rustige dag te worden met een  vrijwel lege beursagenda en de beurs van Londen dat de deuren gesloten houdt. Beleggers kijken nog uit naar de Chicago inkoopmanagersindex, die kort na opening van de beurs wordt gepubliceerd.

 

De beurzen hebben volgens marktanalist Emile Cardon van Rabobank te kampen met de ontwikkelingen in China en een "teleurstellende Jackson Hole". Volgens Cardon berichtte Bloomberg dat de Chinese centrale bank wil proberen om in de komende dagen de beurs wat meer te ondersteunen. "Het nieuws werd niet beloond op de Aziatische beurzen," concludeerde de marktanalist.

 

Cardon noemde verder de uitkomsten van Jackson Hole teleurstellend. "De deur voor een renteverhoging in september blijft openstaan, terwijl beleggers hadden gehoopt dat een renteverhoging helemaal van de baan zou zijn."

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1207. Vrijdagavond bij het sluiten van Wall Street handelde het muntpaar op 1,1190.

 

De eind vorige week sterk opgelopen olieprijs krijgt vandaag geen vervolg. Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate daalde maandag 1,8 procent naar 44,42 dollar en een vat Brent werd zelfs 2,3 procent goedkoper op 48,88 dollar.

 

Slotstanden

De Dow Jones index verloor vrijdag 0,1 procent op 16.643,01 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won juist 0,1 procent op 1.988,87 punten en techbeurs Nasdaq eindigde 0,3 procent in de plus op 4.828,33 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.