Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street op weg naar lager slot

Wall Street op weg naar lager slot
3 aug 2015 om 21:13

Wall Street is op weg naar een lager slot. Op minder dan een uur voor het sluiten van de markt noteerde de Dow Jones index een procent lager op 17.502,73 punten. De breder samengestelde S&P500 index verloor 0,7 procent en techbeurs Nasdaq werd 0,6 procent lager verhandeld.

 

Amerikanen spendeerden in juni 0,2 procent meer dan in mei. De inkomens stegen met 0,4 procent. Verder bleef de Amerikaanse industrie doorgroeien in juli, volgens ISM in een iets lager tempo, maar volgens Markit juist in een wat hoger tempo. Ook in de eurozone wezen de cijfers op een aanhoudende groei van de industrie, terwijl in China de krimp juist toenam.

 

De euro/dollar werd licht hoger verhandeld op 1,0949. Econoom Nico Klene van ABN AMRO rekent op een aansterkende dollar in de komende maanden. De econoom baseert zijn verwachting op de voorziene toenemende groei in Amerika en de assumptie dat de Federal Reserve in september de rente zal verhogen.

 

"Wij gaan uit van twee rentestappen dit jaar. Het lijkt erop dat twee verhogingen nog niet volledig zijn ingeprijsd", aldus Klene.

 

Olie werd maandag opnieuw fiks goedkoper nadat vrijdag ook al enkele procenten werd ingeleverd. Een september-future op een vat West Texas Intermediate daalde 3,7 procent naar 45,36 dollar en een vat Brent werd zelfs 5 procent goedkoper op 49,61 dollar. Chevron verloor 3,2 procent aan beurswaarde en Exxon Mobil werd 1,6 procent goedkoper.

 

Tyson Foods meldde een stijgende omzet en winst in het afgelopen kwartaal, maar verlaagde desalniettemin de winstverwachting voor dit boekjaar. Beleggers reageerden flink teleurgesteld op de berichtgeving en het aandeel lijkt 10 procent lager te eindigen.

 

Autofabrikanten Chrysler, Ford en General Motors verkochten in juli op de eigen thuismarkt 5 tot 6 procent meer auto’s. Daarmee was het de beste maand juli in jaren.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.