Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rustige start op Wall Street

Rustige start op Wall Street
3 aug 2015 om 14:52

Wall Street lijkt zonder veel beweging aan de nieuwe handelsweek te starten. Een half uur voor de start van de handel noteerden de futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdag index rond de slotkoersen van vrijdag.

 

Voor vanmiddag staan onder meer de autoverkopen en de cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie nog op het programma. Eerder op de dag bleek de Chinese industrie harder gekrompen, terwijl in Europa een pas op de plaats werd gemaakt.

 

Zojuist werd al bekend dat de inkomens van Amerikanen in juni met 0,4 procent groeiden, terwijl de uitgaven met 0,2 procent stegen. De cijfers over mei werden daarbij neerwaarts bijgesteld.

 

De euro/dollar werd maandag 0,3 procent lager verhandeld op 1,0952. Econoom Nico Klene van ABN AMRO rekent op een aansterkende dollar in de komende maanden. De econoom baseert zijn verwachting op de voorziene toenemende groei in Amerika en de assumptie dat de Federal Reserve in september de rente zal verhogen.

 

"Wij gaan uit van twee rentestappen dit jaar. Het lijkt erop dat twee verhogingen nog niet volledig zijn ingeprijsd", aldus Klene.

 

Olie werd maandag opnieuw goedkoper nadat vrijdag ook al enkele procenten werd ingeleverd. Een september-future op een vat West Texas Intermediate daalde 2,1 procent naar 46,14 dollar en een vat Brent werd zelfs 3 procent goedkoper op 50,65 dollar.

 

Op bedrijfsvlak is het vandaag relatief rustig. Tyson Foods meldde een stijgende omzet en winst in het afgelopen kwartaal, maar verlaagde desalniettemin de winstverwachting voor dit boekjaar. Beleggers reageerden flink teleurgesteld op de berichtgeving en het aandeel lijkt meer dan 9 procent lager te openen.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index verloor vrijdag 0,3 procent op 17.689,86 punten, de breder samengestelde S&P500 index eindigde 0,2 procent lager op 2.103,84 punten en techbeurs Nasdaq sloot fractioneel lager op 5.128,28.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.