Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street vrijwel vlak gesloten

Wall Street vrijwel vlak gesloten
28 aug 2015 om 22:08

Wall Street is vrijdag vrijwel onveranderd gesloten. De Dow Jones index verloor 0,1 procent op 16.643,01 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won juist 0,1 procent op 1.988,87 punten en techbeurs Nasdaq eindigde 0,3 procent in de plus op 4.828,33 punten.

 

Handelaar Tycho Schaaf van Lynx sprak van een tegen de verwachting in rustige Amerikaanse markt.

 

Vice-voorzitter Stanley Fischer van de Federal Reserve zei tegenover zakenzender CNBC dat het nog te vroeg is om te oordelen of de recente turbulentie op de markten invloed heeft op het wel of niet verhogen van de rente in september. Wel merkte Fischer op dat er voor er onrust op de markten ontstond, na de devaluatie van de yuan door China, er een "behoorlijke sterke casus" lag om de rente inderdaad volgende maand te verhogen, hoewel er nog geen definitief besluit was genomen.

 

Marktanalist Emile Cardon van Rabobank ziet het over twee weken nog niet tot een renteverhoging komen. De marktvorser denkt dat de Fed het zekere voor het onzekere neemt en uitwijkt naar december.

 

Amerikanen spendeerden in juli meer, maar de inkomens stegen harder. De uitgaven namen met 0,3 procent op maandbasis toe, terwijl de inkomens met 0,4 procent stegen. In juni lagen de uitgaven 0,3 procent en de inkomens 0,4 procent hoger. "De cijfers waren volgens verwachting en zullen van weinig invloed zijn op Wall Street," zo meende beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus.

 

Verder nam het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten in de economie in augustus af in vergelijking tot een maand eerder. Volgens cijfers van de Universiteit van Michigan daalde de vertrouwensindex van 93,1 in juli naar 91,9 in augustus. Een tussentijdse meting wees al op een daling naar 92,9. Al met al volgens analisten van KBC slechts een beperkte neerwaartse herziening.

 

De euro/dollar werd circa een half procent lager verhandeld op 1,1190. Olie werd opnieuw flink duurder. Een oktober-future op een vat West Texas Intermediate steeg 6,7 procent naar 45,39 dollar en een vat Brent werd 5,4 procent duurder op 50,12 dollar.

 

De stijgende olieprijs bleef op Wall Street niet ongemerkt. Oliereus Chevron dikte zo’n 3,5 procent in waarde aan en was daarmee de koploper in de Dow. Opvallend was dat sectorgenoot Exxon Mobil een pas op de plaats maakte.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.