Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street wederom op weg naar hoger slot

Wall Street wederom op weg naar hoger slot
27 aug 2015 om 20:52

De Amerikaanse beurzen koersen donderdag ruim een uur voor het slot fors hoger, waarmee een vervolg wordt gegeven aan het positieve sentiment op woensdag. Futures op de Dow Jones index, de S&P 500 index en technologiebeurs Nasdaq noteerden rond de klok van negen uur ruim anderhalf procent hoger.

Voorbeurs bleek de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal onverwachts met 3,7 procent te zijn gegroeid, na een stijging van 0,6 procent in het eerste kwartaal, toen de economische activiteit werd afgeremd door extreme weersomstandigheden. In een eerdere raming werd voor het tweede kwartaal nog op een groei van 2,3 procent gerekend.

Marktanalist Philip Marey van Rabobank wees op de bedrijfsinvesteringen als belangrijke oorzaak van de opwaartse bijstelling. In de eerste raming daalden de investeringen nog met 0,6 procent, maar in de raming van vandaag was er sprake van een stijging van 3,2 procent. “Dit suggereert dat de negatieve impact van de sterke dollar en de lage olieprijs op de bedrijfsinvesteringen al in het tweede kwartaal vervaagden”, aldus Marey.
De bijgestelde groei in combinatie met de eerder deze week bekend gemaakte stijging van de orders voor duurzame goederen van 2,0 procent in juli geven volgens Marey aan dat de bedrijfsinvesteringen “weer op het goede spoor” zijn.

Rabobank rekent op een eerste renteverhoging door de Federal Reserve in december. De huidige ontwikkeling van het prijspeil maakt dat september volgens Marey te vroeg komt voor de Fed. De groei van de economie zal evenwel nog dit jaar leiden tot een eerste verhoging, zo voorziet de marktanalist.

Vandaag ging de jaarlijkse monetaire conferentie in het Amerikaanse Jackson Hole van start. Centraal bankier Esther George van de Kansas City Fed zei tegenover zakenzender CNBC in de huidige turbulentie op de markten geen reden te zien om niet beginnen met het normaliseren van het monetaire beleid. Wel zorgt de huidige onrust volgens George voor een “gecompliceerder” plaatje.

Het muntpaar euro/dollar koerste donderdag een half procent lager op 1,1252. De olieprijzen gaven donderdag een vervolg aan het ingezette herstel. Olie-futures stegen maar liefst ruim 10  procent, met name na de opwaartse bijstelling van de economische groei.

Tiffany & Co gaf drie procent prijs nadat de juweliersketen voorbeurs bekend maakte afgelopen kwartaal flink last te hebben ondervonden van de dure dollar. In plaats van een “minimale” winstgroei rekent Tiffany & Co voor dit jaar op een winstdaling van 2 tot 5 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.