Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Opnieuw drukke week in verschiet

Opnieuw drukke week in verschiet
2 aug 2015 om 09:25

Beleggers maken zich op voor een drukke week waarin zowel een groot aantal bedrijfscijfers als ook macro-economische data op de rol staan.

 

Bekende bedrijfsnamen voor deze week zijn onder meer bierbrouwer Heineken, speciaalchemiebedrijf DSM, ING bank en de oliedienstverleners SBM Offshore en Fugro.

 

Beleggers reageerden afgelopen week nadrukkelijk op de bedrijfsresultaten. Zo won hoofdfonds Wolters Kluwer afgelopen week 6,5 procent na inzicht te hebben gegeven in het afgelopen halfjaar. Analisten reageerden goed op de cijfers van de uitgever, wat leidde tot het opwaarts bijstellen van de taxaties.

 

Ook ArcelorMittal en Royal Dutch Shell gingen er circa 5 procent op vooruit. Beide fondsen zagen de winst teruglopen, maar minder sterk dan voorzien. Daarbij gaf de staalreus geen winstwaarschuwing af, waar in de markt wel voor werd gevreesd, en de oliegigant hield vast aan het dividendbeleid en kondigde daarbij grootschalige kostenbesparingen aan.

 

In de AMX ging NSI aan kop met een weekwinst van bijna 11 procent. Vooral een positieve herwaardering van de Nederlandse kantorenportefeuille, die volgens het vastgoedfonds een "duidelijke trendbreuk" markeerde, werd goed ontvangen.

 

Daar stond Aperam tegenover, dat juist 11 procent verloor na de kwartaalcijfers. De resultaten van de fabrikant van roestvast staal waren volgens Credit Suisse in de prik, terwijl de afgegeven outlook wat aan de zwakke kant was.

 

De grootste daler werd evenwel Imtech. De technische dienstverlener verloor 28 procent aan beurswaarde na het afgegeven van volgens Rabobank "opnieuw een serieuze winstwaarschuwing". De bank plaatste Imtech vervolgens op de verkooplijst.

 

De AEX eindigde afgelopen week ruim een procent hoger op 495,23 punten en de AMX leverde juist meer dan een procent in op 728,86 punten. De maand juli leverde de Amsterdamse hoofdgraadmeter een winst op van bijna 5 procent.

 

De nieuwe week start met de inkoopmanagersindexen voor de industrie, op woensdag gevolgd door die voor de dienstensector. Op vrijdag staat de industriële productie in verschillende Europese landen gepland en ook staat het Amerikaanse banenrapport op de agenda.

 

Deze week liet de Federal Reserve de rente ongemoeid, maar de Amerikaanse centrale bank kwam ook met enkele subtiele wijzigingen. "Zo verlangt de Fed niet langer verbetering op de arbeidsmarkt voor de rente omhoog kan, maar nog slechts enige verbetering", aldus econoom Teunis Brosens van ING.

 

Brosens meent dat als de werkgelegenheidscijfers over juli en augustus "voldoende sterk", de Fed een renteverhoging in september wellicht aandurft.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.