Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: beursexperts blijven enthousiast

Beursblik: beursexperts blijven enthousiast
2 aug 2015 om 16:08

Beursexperts zijn optimistisch gestemd voor augustus. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 55 experts.

 

Maar liefst 49 procent van de beursexperts verwacht dat de AEX deze maand zal stijgen. Slechts 15 procent rekent op een daling en de rest van de experts is neutraal gestemd.

 

Volgens fondsmanager Corne van Zeijl, verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête, worden de goede tweede kwartaalcijfers als reden aangedragen om positief naar aandelen te kijken. Verder blijven de rente en een Grexit de gemoederen bezig houden. Volgens Van Zeijl is een eventueel uittreden van Griekenland "vooral iets wat in de achteruitkijkspiegel is te zien".

 

Voor de lange termijn hebben experts grofweg dezelfde mening als voor de maand augustus. "Ook daar denkt 49 procent dat de beurs gaat stijgen. En ook daar is de rente een overheersend thema", aldus Van Zeijl.

 

In augustus kunnen beleggers volgens de experts het beste ASML in de portefeuille opnemen. Iets wat volgens Van Zeijl opvallend is, ASML wordt niet vaak als topper genoemd. De overige toppers zijn Aegon, Ahold en ArcelorMittal. Opvallend daarbij noemde Van Zeijl dat "de eeuwige topper ING" niet meer op de lijst stond, ING is dit jaar al met 43 procent gestegen en "men vindt blijkbaar de recente stijging wel genoeg geweest".

 

De grootste floppers voor augustus zijn Altice, gevolgd door Unilever en Gemalto. Altice, dat vorige maand ook in het lijstje floppers stond, is dit jaar het best presterende fonds in de AEX met een koerswinst van maar liefst 76 procent. In juni verloor de Franse kabelaar "eindelijk". De experts hebben er lang op moeten wachten, zo concludeerde Van Zeijl.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.