Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update2: geen nieuwe Griekse voorstellen

Update2: geen nieuwe Griekse voorstellen
7 jul 2015 om 18:52

De vergadering van de Eurogroep dinsdag heeft geen nieuwe Griekse voorstellen opgeleverd. Dit zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de Eurogroep na afloop van de vergadering.

 

De Eurogroep vroeg de nieuwbakken Griekse minister van Financiën Euclid Tsakalotos, die de opgestapte Yanis Varoufakis opvolgde, om een nieuwe brief te sturen "met een verzoek om ESM-steun". Dijsselbloem verwacht deze morgenochtend of mogelijk zelfs al vandaag te ontvangen.

 

"We hebben hem [Tsakalotos] gevraagd om heel snel met hele concrete voorstellen te komen hoe de Griekse regering denkt, geloofwaardig, Griekenland uit het slop te trekken", voegde Dijsselbloem daar aan toe.

 

Dat er geen nieuw voorstel van de Grieken lag, noemde Dijsselbloem "ten dele een misverstand". De Grieken refereerden volgens de voorzitter aan oude brieven, maar die zijn volgens de Eurogroep niet meer actueel.

 

"Dus we zullen aan het werk moeten met een nieuwe verzoek en nieuwe voorstellen", zo beargumenteerde Dijsselbloem.

 

Voorafgaand aan de vergadering zei Dijsselbloem dat de druk bij de Grieken ligt en dat de situatie in het land "penibel" is. De politicus herhaalde na afloop van de vergadering dat de "urgentie" voor de Griekse banken heel groot is.

 

Vanavond staat er nog een eurotop gepland. Dijsselbloem en voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zijn daarbij ook aanwezig.

 

Bij aanvang van de eurotop zei Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland nog altijd in afwachting te zijn van de Griekse positie, maar benadrukte ook dat de tijd dringt. Het gaat volgens Merkel "niet meer om weken, maar om slechts dagen".

 

De Europese aandelenmarkten noteerden dinsdag grote verliezen en de euro/dollar werd krap een procent lager verhandeld op 1,0953.

 

Update: om meer informatie aan toe te voegen. Update: om woorden Merkel toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.