Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine verliezen op Wall Street

Kleine verliezen op Wall Street
7 jul 2015 om 20:25

Wall Street is op weg naar een licht lager slot, terwijl de beurzen in Europa juist stevig rood kleurden. Minder dan twee uur voor het sluiten van de handel noteerde de Dow Jones index 0,2 procent lager op 17.655,87 punten. De breder samengestelde S&P500 index verloor op dat moment 0,1 procent en techbeurs Nasdaq leverde 0,5 procent in.

 

In Europa werd de angst voor een Grexit gevoed, nadat Griekenland tijdens de vergadering van de Eurogroep niet met een nieuw voorstel kwam.

 

De Eurogroep vroeg daarop de nieuwbakken Griekse minister van Financiën Euclid Tsakalotos, die de opgestapte Yanis Varoufakis opvolgde, om een nieuwe brief te sturen "met een verzoek om ESM-steun". Voorzitter Jeroen Dijsselbloem verwacht deze morgenochtend of mogelijk zelfs al vandaag te ontvangen.

 

"We hebben hem [Tsakalotos] gevraagd om heel snel met hele concrete voorstellen te komen hoe de Griekse regering denkt, geloofwaardig, Griekenland uit het slop te trekken", voegde Dijsselbloem daar aan toe.

 

Bij aanvang van de eurotop, die volgde op de vergadering van de Eurogroep, zei Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland nog altijd in afwachting te zijn van de Griekse positie, maar benadrukte ook dat de tijd dringt. Het gaat volgens Merkel "niet meer om weken, maar om slechts dagen".

 

"Hoe meer tijd er wegtikt, hoe dichterbij een Grexit komt", zo stelde vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

 

Over de Amerikaanse economie zei het Internationaal Monetair Fonds dinsdag dat deze aansterkte, ondanks de groeivertraging in de eerste maanden van dit jaar. Het fonds rekent voor 2015 op een groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product van 2,5 procent, hetgeen kan oplopen naar 3 procent in 2016.

 

Volgens het IMF boekt Amerika daarbij ook goede vooruitgang in het creëren van nieuwe banen. De Amerikaanse overheid maakte vandaag bekend dat het aantal vacatures in mei opliep naar 5,36 miljoen stuks, het hoogste niveau sinds de cijfers sinds december 2000 werden bijgehouden.

 

Ondanks deze goede berichten meende het IMF toch dat de Federal Reserve er goed aan zou doen om een eerste renteverhoging uit te stellen tot er duidelijkere tekenen van loon- of prijsinflatie zijn. Naar verwachting van het fonds zou dit een renteverhoging betekenen in de eerste helft van 2016. Woensdagavond maakt de Fed de notulen van het laatste rentebesluit bekend.

 

Vooral over de effecten van een duurdere dollar op de Amerikaanse economie maakt het IMF zich zorgen. Dinsdag daalde de euro/dollar 0,8 procent naar 1,0966.

 

Het Amerikaanse handelstekort bleek in mei met 1,2 miljard dollar gestegen naar 41,9 miljard dollar, De export liep harder terug dan de import.

 

Bedrijfsnieuws

Advanced Micro Devices verlaagde in aanloop naar de kwartaalcijfers de omzetverwachting voor het tweede kwartaal vanwege een zwakkere vraag van consumenten naar personal computers. Voor het afgelopen kwartaal, dat liep tot 27 juni, voorziet AMD een omzetdaling van ongeveer 8 procent op kwartaalbasis. Eerder mikte AMD nog op een omzetdaling van 0 tot 6 procent. Beleggers reageerden onaangenaam verrast en het aandeel lijkt ruim 15 procent lager te gaan sluiten.

 

Woensdag trapt Alcoa nabeurs, traditiegetrouw, het cijferseizoen af. Het fonds handelde vandaag ruim een procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.