Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Nomura verlaagt koersdoel Altice

Beursblik: Nomura verlaagt koersdoel Altice
6 jul 2015 om 08:39

Nomura heeft maandag het koersdoel voor Altice verlaagd van 115,00 naar 108,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

 

Analisten van de Japanse zakenbank verlaagden het koersdoel voor de Franse kabelaar met een notering op het Damrak met oog op de onzekerheden rondom een overname van Bouygues Telecom. Een nieuw bod van Altice kan volgens de analisten resultaat opleveren, maar de vraag is of een hoge break-up fee, afspraken met concurrenten Iliad en Orange over het doorstoten van activiteiten en personeel en de zegen van de Franse overheid genoeg zullen zijn om Bouygues te overtuigen de telecomtak te verkopen.

 

De analisten noemden het verschil tussen de door Altice geboden break-up fee van 300 miljoen euro en een overnamebod van 10 miljard mogelijk te groot voor beide partijen om tot elkaar te komen. Het verhogen van de break-up fee zou volgens de marktvorsers een stap in de goede richting zijn, hoewel Bouygues mogelijk "volledig zekerheid" eist met een break-up fee gelijk aan het overnamebod.

 

Nomura verwacht dat Altice niet eerder dan november met een nieuw bod zal komen, als er een nieuwe spectrumveiling plaatsvindt. 

 

Nomura verlaagde verder het advies voor Bouygues van Kopen naar Neutraal, met een ongewijzigd koersdoel van 37,00 euro.  

 

Altice sloot vrijdag op 123,90 euro en Bouygues op 32,93 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.