Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Grexit makkelijk te verwerken voor Europa`

`Grexit makkelijk te verwerken voor Europa`
4 jul 2015 om 13:47

Een vertrek van Griekenland uit de eurozone valt economisch gezien gemakkelijk te verwerken. Dit schreef persbureau Reuters dit weekend op basis van een interview van de Oostenrijkse minister van Financiën Hans Jörg Schelling met Die Presse.

 

Schelling noemde het eventuele vertrek van Griekenland uit de eurozone "economisch makkelijk te beheren", maar voorziet voor Griekenland een "aanzienlijk dramatischer" scenario.

 

Volgens de Oostenrijker zal het financieel noodlijdende Zuid-Europese land humanitaire hulp nodig hebben in het geval van een Grexit, maar valt de angst voor grootschalige armoede in Griekenland onder "een propaganda-oorlog".

 

Volgens de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis staat er evenwel teveel op het spel voor Europa om Griekenland aan zijn lot over te laten. Varoufakis stelde daarbij volgens Reuters dat er "een biljoen euro" verloren zou gaan, wat Europa " niet kan toestaan".

 

Referendum

Zondag spreekt de Griekse bevolking zich in een referendum uit over de voorstellen van de schuldeisers. Varoufakis liet afgelopen week in een interview met persbureau Bloomberg al weten op te stappen indien de Grieken instemmen met de voorstellen van de schuldeisers.

 

Volgens Varoufakis is een herstructurering van de Griekse schuld absoluut noodzakelijk. Zonder dit is een deal volgens de minister niet mogelijk. Varoufakis stelde ook dat hij "absoluut" in de euro wil blijven. En volgens de politicus willen de Grieken dit in meerderheid ook. Het referendum moet volgens de minister dan ook worden gezien als een methode om te komen tot een manier om in de euro te kunnen blijven.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.