Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: tegenvallende volumes AB InBev

Beursblik: tegenvallende volumes AB InBev
30 jul 2015 om 19:11

AB InBev heeft in het tweede kwartaal de volumes harder zien dalen dan voorzien, maar wist dit deels op te vangen door meer premium bier te verkopen. Dit stelde analist Philip Gorham van Morningstar donderdag.

 

Gorham wees er op dat de autonome groei van 4,1 procent in het tweede kwartaal beduidend minder was dan de 6,8 procent in het eerste kwartaal. Alleen Mexico en de meest zuidelijke landen van Latijns-Amerika boekten een positieve groei, aldus de analist.

 

"Misschien nog teleurstellender dan de tegenvaller bij de volumes was de terugval van de winstgevendheid", aldus Gorham.

 

Morningstar hield voor AB InBev het koersdoel op 112,00 euro. Koersdruk kan volgens Gorham worden gebruikt om een positie in de brouwer op te bouwen. De EBIT-marge daalde met maar liefst 33,2 naar 30,6 procent. De keuze om in Brazilië de distributie in eigen handen te nemen, drukt de marge, maar verhoogt wel de grip van de bouwer op de Braziliaanse markt.

 

Op een licht hogere Brusselse beurs leverde AB InBev donderdag 3,8 procent in op 109,15 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.