Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaten Arcadis tegenvallend

Beursblik: resultaten Arcadis tegenvallend
29 jul 2015 om 08:12

De resultaten van Arcadis over het tweede kwartaal waren aan de magere kant, hoewel de trends op langere termijn er goed uit lijken te zien. Dit zei analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers tegenover ABM Financial News naar aanleiding van de woensdag door het adviesbureau gepresenteerde kwartaalcijfers.

 

Hoewel Van Beek de autonome omzetgroei van Arcadis met 2 procent licht zag aantrekken, bleef de groei in de ogen van de analist laag. "De door Arcadis geraamde groei van 5 procent is inmiddels door het bedrijf losgelaten," stelde de analist. Door slechte marktcondities in Brazilië en de terughoudendheid van de Amerikaanse overheid om te investeren, kwamen de marges onder druk te staan. "De EBITA-marge had zeker hoger gekund", aldus Van Beek wijzend op marge van 8,6 procent in de eerste jaarhelft.

 

De gerealiseerde operationele nettowinst van 57,3 miljoen euro ten opzichte van 55,8 in dezelfde periode een jaar eerder, noemde Van Beek eveneens een tegenvaller. De analist hield zelf rekening met 67 miljoen euro.

 

Wel was Van Beek positief over het werkkapitaal, dat verbeterde van 22,3 procent naar 20,2 procent. Daarmee ligt Arcadis volgens de analist op schema.

 

Volgens de analist blijft het de vraag in welke mate de markten in de Verenigde Staten en Brazilië zullen aantrekken. Volgens Van Beek is er een "rugwind" vanuit Brazilië nodig om de EBITA-marge in de tweede helft van dit jaar naar 11 procent te verbeteren. "Projectoverschrijdingen heeft een bedrijf nog wel in eigen hand, maar marktcondities in Brazilië zijn afhankelijk van veel externe factoren."  

 

Theodoor Gilissen heeft een Aanbevolen advies op Arcadis. Het aandeel sloot dinsdag 0,1 procent lager op 23,79 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.