Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: omzet Macintosh onder druk

Beursblik: omzet Macintosh onder druk
28 jul 2015 om 16:53

Macintosh Retail Group heeft in de eerste helft van 2015 de omzet zien dalen en het wachten is vooral op de succesvolle verkoop van verschillende onderdelen.

 

De omzet van de uitbater van onder meer Dolcis en Invito kwam naar verwachting van analisten uit op 384 miljoen euro, een daling van 1,5 procent op jaarbasis. De kernactiviteiten Fashion NL en Fashion Benelux hielden met 185 miljoen euro de omzet op peil. De online omzet vertoonde daarbij een stijgende tendens.

 

Voor de Britse activiteiten, die inmiddels in de etalage staan, wordt met 105 miljoen euro een licht omzetdaling verwacht en voor Living, dat bestaat uit het te koop staande Kwantum, met 95 miljoen euro een lichte omzetgroei.

 

Het operationele resultaat van Macintosh blijft nog negatief, maar door de boekwinst van 15 miljoen euro op de verkoop van NEA International ontsotnd naar verwachting een positief resultaat voor bijzondere afboekingen.

 

Dinsdag liet CEO Kurt Staelens in een interview weten dat er momenteel bindende biedingen binnenkomen voor Kwantum. Met de verkoop van de Britse activiteiten zit Macintosh nog in een vroeg stadium en komen er zogeheten indicatieve biedingen binnen.

 

Bij een succesvolle verkoop zal Macintosh volgens Staelens nagenoeg schuldenvrij zijn.

 

Op een groen Damrak leverde het aandeel Macintosh dinsdag 3,2 procent in. Woensdag voorbeurs maakt de retailer de cijfers over de eerste jaarhelft bekend.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.