Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere resultaten TenCate

Hogere resultaten TenCate
23 jul 2015 om 07:51

TenCate heeft over het eerste halfjaar van 2015 conform verwachting een hogere omzet geboekt. Dit meldde het Almelose bedrijf donderdag voorbeurs.

 

"Het tweede kwartaal van 2015 was het vijfde kwartaal op rij met positieve autonome omzetgroei," aldus CEO Loek de Vries, die de EBITA-marge van de groep voor de derde keer op rij zag toenemen.

 

De omzet van TenCate steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 15 procent tot 571,5 miljoen euro. Hierbij werden een groei van kunstgras en de vraag naar militaire beschermende weefsels en aerospace composities door de Almelose onderneming genoemd als aanjagers van de omzet. Autonoom was er sprake van een omzetgroei van 5 procent over de eerste zes maanden van dit jaar. In het tweede kwartaal lag de autonome groei op 2 procent.

 

Het bedrijfsresultaat (EBITA) steeg het afgelopen halfjaar op jaarbasis van 24,3 miljoen naar 33,1 miljoen euro, hetgeen goed was voor een marge van 5,8 procent. Vorig jaar lag de marge nog op 4,9 procent.

 

Onder de streep restte een nettowinst voor eenmalige posten van 19,3 miljoen euro, ruim meer dan de 10,0 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Inclusief eenmalige posten kwam de winst uit op 17,9 miljoen euro.

 

Voor 2015 blijft het Almelose bedrijf mikken op een hogere omzet vergeleken met het voorgaande jaar. TenCate noemde daarbij de huidige portefeuille, na afronding van de desinvestering van TenCate Enbi en Xennia Technology, een goede basis voor de komende jaren.

 

Vorige week verraste Gilde Buy Out de markt met een overnamebod van 24,60 euro per aandeel TenCate. CEO De Vries meent dat de overname "positief nieuws" is voor alle stakeholders van TenCate. Met Gilde Buy Out verkrijgt TenCate volgens de topman de financiële slagkracht en ervaring om de strategie door te kunnen zetten.

 

TenCate sloot woensdag 0,3 procent hoger op 24,29 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.