Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overnamebod op Ballast Nedam

Overnamebod op Ballast Nedam
22 jul 2015 om 07:41

Ballast Nedam heeft overeenstemming bereikt met Renaissance Construction over een overname voor een bedrag van circa 30 miljoen euro. Dit maakte de Nederlandse bouwer woensdag voorbeurs bekend.

 

CEO Erik van der Noordaa stelde verheugd te zijn over het overnamebod. "Renaissance Construction is een sterke, strategische partner, die ons in staat stelt om de implementatie van onze strategische agenda voor de komende jaren te versnellen", aldus de topman.

 

Renaissance Construction is bereid om 1,55 euro per aandeel Ballast Nedam in contanten neer te tellen. Daarmee biedt de koper een premie van ruim 29 procent ten opzichte van de slotkoers van 18 mei, de dag voor de aankondiging dat Ballast Nedam verkennende gesprekken aan het voeren was met verschillende buitenlandse partijen over de mogelijkheid van een fusie of een overname. Dinsdag sloot Ballast Nedam evenwel op 1,65 euro.

 

De overname van Ballast Nedam wordt unaniem gesteun door het bestuur en de raad van commissarissen van de bouwer.

 

Renaissance Construction zal na afronding van de overname een kapitaalinjectie van 30 miljoen euro in Ballast Nedam doen.

 

Inmiddels heeft Renaissance Construction reeds overeenstemming bereikt over de overname van een belang van Navitas Capital van 19,99 procent in Ballast Nedam.

 

Renaissance Construction doet het bod op Ballast Nedam gestand als onder meer tenminste 70 procent van de aandelen onder het bod is aangemeld. Een concurrerend bod moet tenminste 10 procent boven dat van Renaissance Construction liggen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.