Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Minister Varoufakis stapt op bij Grieks ja

Minister Varoufakis stapt op bij Grieks ja
2 jul 2015 om 11:11

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis stapt op als de Grieken zondag in een referendum akkoord gaan met de voorstellen van de schuldeisers. Dit zei de politicus donderdag in een interview met persbureau Bloomberg.

 

Volgens Varoufakis is een herstructurering van de Griekse schuld absoluut noodzakelijk. Zonder dit is een deal volgens de minister niet mogelijk. Varoufakis stelde zelfs liever zijn arm af te hakken dan een deal met de schuldeisers te ondertekenen zonder dat een schuldherstructurering hier onderdeel van uitmaakt.

 

Varoufakis stelde ook dat hij "absoluut" in de euro wil blijven. En volgens de politicus willen de Grieken dit in meerderheid ook. Het referendum moet volgens de minister dan ook worden gezien als een methode om te komen tot een manier om in de euro te kunnen blijven.

 

De euro/dollar werd donderdag na het interview verhandeld op 1,1073.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.