Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: SNS Securities zet koopadvies op Binck

Beursblik: SNS Securities zet koopadvies op Binck
2 jul 2015 om 10:06

SNS Securities heeft donderdag het advies voor Binckbank verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel daarbij opwaarts bijgeteld van 7,20 naar 10,50 euro.

 

Volgens de analisten van SNS Securities heeft BinckBank stevig te lijden gehad onder de hevige concurrentie op met name de Nederlandse thuismarkt. De prijzenoorlog wordt evenwel minder hevig volgens de marktvorsers en inmiddels kijken beleggende klanten verder dan louter de prijs.

 

Volgens SNS Securities werkt BinckBank aan een nieuw model op basis van abonnementen, hetgeen op korte termijn een negatieve impact zal hebben op de omzet. Op de langere termijn zal het nieuwe model volgens de analisten echter voor een stijgende en minder volatiele omzet zorgen, wat ook ruimte biedt om de prijzen te verlagen. SNS Securities verhoogde de winstverwachting voor 2016 met 5 procent en voor de jaren daarna met 9 procent.

 

Vanwege het grote aantal brokers en slechts beperkte groeipotentie voorzien de analisten een consolidatie in de sector. De onderwaardering van BinckBank maakt het fonds volgens SNS Securities een "belangrijk doelwit", maar ook omdat de broker in verschillende Europese landen actief is, een goed doorontwikkeld IT-platform bezit en een uitgebreide klantendatabase.

 

Tot slot boekte Alex Vermogensbeheerder, de belangrijkste groeipilaar van BinckBank, volgens SNS Securities goede resultaten in het eerste kwartaal. De beheertak zal blijven profiteren van de lage rente, aldus de marktvorsers.

 

Op een licht lager Damrak won BinckBank donderdag 1,2 procent op 8,72 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.