Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vakbonden overwegend positief over cao KPN

Vakbonden overwegend positief over cao KPN
14 jul 2015 om 08:18

KPN heeft na een overwegend positief oordeel van de vakbonden een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst getekend. Dit meldde het telecombedrijf dinsdag voorbeurs.

 

Medio mei kwam KPN tot een akkoord met de bonden over de nieuwe cao, waarna vakbondsleden de mogelijkheid kregen om hierover te stemmen.

 

"De uitkomst van die ledenraadpleging is overwegend zeer positief. Alleen bij FNV was de stemming neutraal", aldus KPN. FNV besloot volgens het telecombedrijf om ondanks het neutrale resultaat de nieuwe cao niet te ondertekenen.

 

Dankzij het akkoord is er met terugwerkende kracht een nieuwe cao voor KPN per 1 april 2015, geldend voor alle medewerkers, inclusief die lid zijn van FNV. De cao is geldig tot en met 1 januari 2016.

 

"Er ligt een mooi onderhandelingsresultaat", aldus hoofd personeelszaken Janine Vos van KPN. Volgens Vos krijgen medewerkers een loonsverhoging in lijn met het landelijke gemiddelde, een aantal "mooie" extra’s en voor enkelen een verlenging van het huidige Sociaal Plan.

 

In september van dit jaar starten de onderhandelingen voor de cao na 1 januari 2016.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.