Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Europa wacht op Grieks referendum

Update: Europa wacht op Grieks referendum
1 jul 2015 om 20:22

De Eurogroep staakt de onderhandelingen met Griekenland tot na het referendum van aanstaande zondag. Dit besloten de ministers van Financiën van de eurozone woensdag na een korte telefonische vergadering.

 

"De belangrijkste beslissing was dat, gezien de politieke situatie, de afwijzing van de vorige voorstellen, het referendum dat zondag zal plaatsvinden, en de aanbeveling van de Griekse overheid om nee te stemmen, dat wij geen redenen zien om op dit moment verder te praten", aldus voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de Eurogroep.

 

Dit betekent volgens Dijsselbloem dat er de komende dagen niet tussen de schuldeisers en de Grieken zal worden gesproken over voorstellen of financiële regelingen.

 

"We wachten simpelweg de uitkomst van het referendum van zondag af", aldus Dijsselbloem.

 

De Slowaakse minister van Financiën Peter Kazimir twitterde na afloop van de vergadering dat de Eurogroep unaniem was in het besluit om de uitkomsten van het referendum af te wachten.

 

EU-president Donald Tusk schreef op zijn twitter dat Europa Griekenland wil helpen. "Maar [Europa] kan niet iemand tegen zijn eigen wil helpen", aldus Tusk, die dan ook meende dat het beter was het Griekse referendum af te wachten.

 

Vanmiddag zei de Griekse premier Alexis Tsipras dat het referendum van zondag doorgaat. De politicus riep daarbij zijn volk op tegen de voorstellen van de schuldeisers te stemmen.

 

Update: om reactie Dijsselbloem toe te voegen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.