Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hoger slot op Wall Street

Hoger slot op Wall Street
1 jul 2015 om 22:07

Wall Street is woensdag hoger gesloten waarbij de focus lag op Griekenland, maar de markt ook al uitkeek naar het banenrapport op donderdag.

 

De Dow Jones index sloot 0,8 procent hoger op 17.759,040 punten. De breder samengestelde S&P500 index won 0,7 procent op 2.077,53 punten, waar techbeurs Nasdaq een half procent aandikte en afvlagde op 5.013,12 punten.

 

Wall Street ging met stevige koerswinsten van start nadat een brief van de Griekse premier Alexis Tsipras van dinsdagavond uitlekte, waarin de politicus de schuldeisers zei met vrijwel alle voorstellen akkoord te willen gaan.

 

Het positieve sentiment brokkelde evenwel af nadat Tsipras vervolgens vanmiddag aangaf het referendum van zondag door te laten gaan en riep daarbij de Griekse bevolking opnieuw op om nee te zeggen tegen de voorstellen van de schuldeisers.

 

Vanavond bleek na een vergadering van de Eurogroep dat de schuldeisers de uitkomst van het Griekse referendum afwachten en dat er tot die tijd niet met Griekenland wordt gepraat over voorstellen of financiële regelingen.

 

"De belangrijkste beslissing was dat, gezien de politieke situatie, de afwijzing van de vorige voorstellen, het referendum dat zondag zal plaatsvinden, en de aanbeveling van de Griekse overheid om nee te stemmen, dat wij geen redenen zien om op dit moment verder te praten", aldus voorzitter Jeroen Dijsselbloem van de Eurogroep.

 

"We wachten simpelweg de uitkomst van het referendum van zondag af", vervolgde Dijsselbloem.

 

Naast Griekenland was er ook oog voor diverse economische cijfers. Het groeitempo van de Amerikaanse industrie steeg in juni volgens het Institute for Supply Management. De inkoopmanagersindex dikte aan van 52,8 naar 53,5.

 

Verder bleek uit cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing dat er in juni 237.000 banen bijkwamen. Daarbij werden de groeicijfers voor mei en april ook opwaarts bijgesteld naar respectievelijk 203.000 en 179.000.

 

De banengroei in juni was volgens analisten van KBC "ruim boven verwachting", en aanleiding voor de euro/dollar om tot onder de 1,11 te dalen.

 

Voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed liet na een speech weten rekening te houden met een eerste renteverhoging door de Federal Reserve in september. Of het uiteindelijk tot een verhoging komt, is volgens Bullard afhankelijk van de macro-economische cijfers.

 

Donderdag volgt het officiëlele Amerikaanse banenrapport. Dat is een dag eerder dan gebruikelijk vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag, waardoor Wall Street vrijdag gesloten is.

 

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1058.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.