Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak positief van start

Damrak positief van start
1 jul 2015 om 08:25

De Amsterdamse beurs gaat vermoedelijk stevig in het groen van start. Rond de klok van half negen noteerden de futures op de AEX 0,8 procent hoger.

 

De openingsindicatie is volgens fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam mogelijk een tegenreactie op de "rare daling" van de AEX op het slot van dinsdag.

 

Wall Street sloot dinsdagavond licht in het groen en vanochtend was het sentiment op de Aziatische markten ook overwegend positief.

 

De Chinese industrie kwakkelt nog altijd. Volgens de inkoopmanagersindex van Markit was er in juni nog altijd sprake van een lichte krimp van de bedrijvigheid, terwijl de index berekend door de Chinese overheid juist wees op een fractionele groei. De Chinese dienstensector trok volgens het Chinese statistiekbureau wat aan.

 

Later op de dag staan de inkoopmanagersindexen voor de Europese en de Amerikaanse industrie op de rol. Ook komt uit Amerika het ADP banenrapport, vooruitlopend op het officiele banenrapport van donderdag.

 

De meeste aandacht zal evenwel ook vandaag weer uitgaan naar Griekenland, dat dinsdag een betaling aan het Internationaal Monetair Fonds miste.

 

Een verzoek door Griekenland werd door de Eurogroep na een telefonische vergadering afgewezen. Vanochtend vergaderen de ministers van Financiën van de Eurozone opnieuw per telefoon. Vermoedelijk wordt echter eerst het referendum van zondag afgewacht alvorens nieuwe beslissingen worden genomen over eventuele nieuwe hulp aan het noodlijdende land.

 

De kans dat bij het komende Griekse referendum ‘ja’ wordt gezegd tegen de voorstellen van de schuldeisers is volgens Fitch Ratings groter dan ‘nee’. Indien er toch tegen wordt gestemd, dan neemt de kans op een Grexit enorm toe, aldus de kredietbeoordelaar, die de kredietwaardigheid van Griekenland verlaagde van CCC naar CC.

 

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1123.

 

Bedrijfsnieuws

TNT Express besteedt de komende jaren verschillende niet-kernactiviteiten uit aan adviesbureau Accenture.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 2.063,05 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 17.618,77 punten en de Nasdaq dikte 0,6 procent aan naar 4.986,87 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.