Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ook Wall Street op weg naar lager slot

Ook Wall Street op weg naar lager slot
29 jun 2015 om 21:04

Wall Street stevent af op een rood slot na zorgen over Griekenland. Circa een uur voor het sluiten van de handel noteerden de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq grofweg 1,5 procent lager. Daarmee zouden de verliezen een stuk lager uitkomen dan in Europa, waar de leidende beurzen meer dan 3 procent prijsgaven.

 

Hoewel de verliezen stevig zijn, meende vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management niet dat er sprake was van "gooi- en smijtwerk" op de internationale beurzen.

 

Analisten van UBS voorzien een onrustige week. Zondag zullen de Grieken in een referendum hun mening geven over de voorstellen van de schuldeisers. De Zwitserse zakenbank noemde een positieve uitkomst het meest voor de hand liggende scenario, hoewel dit nog altijd niet betekent dat de kwestie is opgelost.

 

Analisten van Fidelity denken daarentegen dat een ‘nee’ bij het referendum zondag "bijna onvermijdelijk" is. Dit is volgens portefeuillemanager Eugene Philalithis evenwel nog niet volledig ingeprijsd.

 

Philalithis rekent op een massale vlucht in veilige havens, zoals staatspapier met een lange looptijd of contanten, met als gevolg dat de markten "oversold" raken. De portefeuillemanager van Fidelity meent daarbij dat door de problemen rond Griekenland en de steeds sterkere dollar een renteverhoging door de Federal Reserve in september steeds onwaarschijnlijker is.

 

De euro/dollar werd maandag verhandeld op 1,1248. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 2,3 procent in prijs naar 58,27 dollar. Een vat Brent olie werd iets meer dan 2 procent lager verhandeld, op 61,98 dollar.

 

Buiten de ontwikkelingen rond Griekenland hadden beleggers vandaag ook weinig impulsen om op te handelen. Positief was dat de aanstaande woningverkopen in Amerika in mei stegen naar het hoogste niveau sinds april 2006.

 

Op donderdag volgt het Amerikaanse banenrapport, een dag eerder dan normaal in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag. Economen rekenen volgens Rabobank voor juni op 230.000 nieuwe banen, na een groei van 280.000 in mei. Het werkloosheidspercentage daalde vermoedelijk van 5,5 naar 5,4 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.