Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Altice geeft Bouygues Telecom nog niet op

Beursblik: Altice geeft Bouygues Telecom nog niet op
24 jun 2015 om 09:51

De door Bouygues gegeven redenen om het bod van Altice op Bouygues Telecom af te wijzen, zijn "niet erg overtuigend". Dit stelde analist Emmanuel Carlier van ING woensdag.

 

Bouygues wees op de groeikansen die het ziet voor Bouygues Telecom, de risico’s die kleven aan een transactie en de gevolgen voor onder meer de werkgelegenheid.

 

ING voorziet inderdaad dat goedkeuring krijgen voor de overname door de mededingingsautoriteiten een langdurig proces zal zijn, maar Carlier ziet geen redenen waarom de Franse mobiele markt niet terug kan naar drie aanbieders, net als in Duitsland het geval is. Daarbij kunnen bezwaren worden weggenomen door de verkoop van activiteiten aan Iliad. Ook zouden werknemers van Bouygues mogelijk kunnen overstappen naar Orange om het tekort aan personeel daar op te lossen, aldus Carlier.

 

De analist van ING verwacht dan ook dat Altice zal proberen Bouygues te overtuigen van de overname.

 

Carlier handhaaft het koersdoel van 145,00 euro voor Altice. In dit koersdoel zit een overname van Bouygues Telecom niet verwerkt. ING heeft een koopaanbeveling op Altice en het fonds staat ook op de favorietenlijst van de bank.

 

Op een vlak Damrak koerste Altice woensdag 6,5 procent lager op 121,55 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.