Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Franse overheid kritisch over overnameplannen Altice`

`Franse overheid kritisch over overnameplannen Altice`
23 jun 2015 om 12:12

De Franse minister Emmanuel Macron van Economie heeft de nodige kritiek op de voorgenomen overname van Bouygues Telecom door dochterbedrijf Numericable-SFR van Altice. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag.

 

Volgens de minister kan Altice door de overname te groot worden, waardoor er significante risico’s zijn als de kabelaar onverhoopt in de problemen raakt en waardoor er veel banen op het spel komen te staan. Vooral de hoge schuld van Altice is in de ogen van Macron een gevaar. Volgens Reuters had Altice in mei reeds een schuld van 24,5 miljard euro en is een afwaardering van Numericable-SFR niet uitgesloten. De overnameprijs van Bouygues Telecom wordt geschat op circa 10 miljard euro.

 

Analisten van Nomura zijn evenwel weinig bevreesd dat de Franse toezichthouder de overname van Bouygues Telecom door Altice tegenhoudt, mits de koper aan bepaalde voorwaarden voldoet. De zorg van de Franse overheid dat er na de overname slechts drie partijen in de Franse telecommarkt zijn, wordt naar verwachting niet gedragen door de mededingingsautoriteit. De analisten verwijzen naar een eerdere uitspraak van voorzitter Bruno Lassere van de Franse mededingingsautoriteit dat er geen "magisch getal is voor de ideale markt".

 

Zolang er maar sterke concurrentie in de markt is, is er volgens de analisten geen reden voor de mededingingsautoriteit om de overname tegen te gaan. Concurrent Iliad, dat na de overname van Bouygues Telecom door Altice vermoedelijk onderdelen zal overnemen, zou volgens de zakenbank sterk genoeg moeten zijn om een serieuze rol in de markt te kunnen spelen.

 

Het bestuur van Bouygues zit dinsdag rond de tafel om het aanbod van Altice te bespreken.

 

Nomura heeft een Neutraal advies op de Franse telecomsector en heeft koopadviezen op Bouygues, Iliad en Numericable-SFR. Altice staat op Neutraal bij de zakenbank.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.