Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street op weg naar lager slot

Wall Street op weg naar lager slot
6 mei 2015 om 21:04

Wall Street is op weg naar een stevig verlies. Rond de klok van negen uur noteerde de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq circa een procent in het rood.

 

Uitspraken van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve dat aandelen in het algemeen toch wel hoog gewaardeerd zijn, zorgden volgens marktanalist Ingrid Eltink van IG voor onrust in de markt.

 

De verliezen op de beurzen gingen gepaard met een zwakkere dollar. De euro/dollar koerste flink hoger op 1,1358.

 

Voorbeurs bleek uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP een teleurstellende banengroei in april van 169.000. Daarbij werd ook de banengroei over de voorgaande maanden neerwaarts bijgesteld.

 

Volgens econoom Maritza Cabezas van ABN AMRO lag de zwakte afgelopen maand vooral in de maakindustrie, die kampte met een dure dollar en een lage olieprijs. "Moeilijke omstandigheden", aldus Cabezas.

 

Voor het officiële banenrapport vrijdag is Cabezas evenwel optimistischer gestemd. ABN AMRO rekent op een groei van 220.000 banen. Volgens de econoom blijkt het rapport van ADP de laatste maanden een slechte voorspeller van het officiële cijfer.

 

Verder liepen de arbeidskosten afgelopen kwartaal flink op, terwijl de productiviteit juist daalde. Deze stijgende arbeidskosten zijn volgens Cabezas positief nieuws voor de Federal Reserve, omdat zo de inflatie wordt aangewakkerd. Om over te gaan tot een eerste renteverhoging zal de Fed volgens ABN AMRO echter ook bevestiging willen zien in de vorm van een duurzame banengroei.

 

In tegenstelling tot de trend van de afgelopen maanden stegen de Amerikaanse olievoorraden afgelopen week zowaar. Olie werd vandaag iets hoger verhandeld.

 

Bedrijfsnieuws

Groupon is op weg naar een koersverlies van mogelijk 8 procent. De actiekortingssite zag afgelopen kwartaal zowel de omzet als het verlies teruglopen. De omzet was daarbij flink lager dan Groupon zelf had voorzien.

 

Nabeurs volgen nog de cijfers van Tesla Motors.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.