Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger

Wall Street opent hoger
4 mei 2015 om 12:53

Wall Street zet de trend van afgelopen vrijdag voort en is op weg naar een hogere opening. Futures op de Dow Jones, S&P500 en Nasdaq noteerden maandag richting de klok van één uur 0,2 procent in het groen.

 

Hoofdeconoom Han de Jong van ABN AMRO is niet erg bevreesd voor een economische tegenwind in Amerika.

 

"De Amerikaanse economie is in de eerste maanden van dit jaar inderdaad flink vertraagd, maar de zwakkere groei kwam in ieder geval voor een deel voort uit tijdelijke factoren. Herstel is in aantocht, de vraag is alleen hoe sterk het zal zijn", aldus De Jong, die in de meest recente cijfers steun zag voor de optimistische visie van ABN AMRO.

 

De econoom wees onder meer op de relatief sterke toename van de particuliere consumptie in het eerste kwartaal met 1,9 procent.

 

Verder stelde De Jong dat er heel grote verdeeldheid heerst binnen de Federal Reserve.

 

"Onze visie is nog steeds dat de rente niet in juni maar in september wordt verhoogd, mits de economische groei aantrekt in ongeveer de mate die wij verwachten."

 

De Jong voegde daaraan toe dat de eerste renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank in bijna tien jaar tijd voor onzekerheid zorgt, maar "het gaat niet om een agressieve verhoging of verrassingsactie van de Fed".

 

Bedrijfsnieuws

Comcast is 2015 goed begonnen met een 3 procent hoger omzet van 17,9 miljard dollar en een nettowinst die opliep van 1,9 miljard naar 2,1 miljard dollar. Comcast kondigde tevens aan voor nog eens 2,5 miljard dollar aan eigen aandelen te zullen inkopen dit jaar, bovenop de reeds aangekondigde 4 ,25 miljard dollar. Beleggers reageerden verheugd en het aandeel Comcast werd in de elektronische handel voorbeurs bijna 3 procent hoger verhandeld.

 

Dit weekend kwamen tienduizenden beleggers bijeen in Omaha om superbelegger Warren Buffett te horen spreken tijdens de jaarvergadering van Berkshire Hathaway. Het evenement staat ook wel bekend als het Woodstock van de financiële wereld. Berkshire Hathaway bleek het afgelopen kwartaal 5,2 miljard dollar winst te hebben gemaakt, ruim meer dan de 4,7 miljard dollar een jaar eerder.

 

Hoewel de beursagenda de komende dagen goed gevuld is, kijkt de markt toch vooral uit naar vrijdag, als het maandelijkse banenrapport op de rol staat.

 

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index won vrijdag 1,1 procent hoger op 2.108,29 punten en de Dow Jones index steeg 1,0 procent naar 18.024,06 punten. De Nasdaq tekende voor de grootste winst met 1,3 procent op 5.005,39 punten, gedreven door forse winsten voor onder meer Apple.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.