Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Handelsweek rustig van start

Handelsweek rustig van start
3 mei 2015 om 10:38

Na een flinke afstraffing afgelopen week maakt het Damrak zich opnieuw op voor een stroom aan bedrijfscijfers en op vrijdag staat het belangrijke Amerikaanse banenrapport op de rol.

 

De AEX verloor afgelopen week, tijdens een verkorte handelsweek, ruim 3 procent op 487,85 punten.

 

"Stijgende rentes, dalende beurzen en een aansterkende euro”, zo legde econoom Teunis Brosens van ING het weekverlies uit.

 

De week start rustig. De beurs in Londen is gesloten en bedrijfscijfers zijn er nauwelijks. Wel staan er een flink aantal inkoopmanagersindexen voor de industrie in Europa op de rol, nadat afgelopen vrijdag die voor China, Amerika en Nederland al werden gepubliceerd.

 

Op dinsdag volgt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector in Azië en op woensdag die voor Europa en Amerika. Later in de week volgen onder meer de kwartaalcijfers van Aperam, ArcelorMittal, PostNL, TKH Group, de financiële waarden ING Groep en NN Group en SBM Offshore.

 

Op vrijdag staat het Amerikaanse banenrapport op de rol. Volgens econoom Ineke Valk van Theodoor Gilissen Bankiers zal dit cijfer belangrijk zijn voor Federal Reserve om te bepalen wanneer het voor het eerste de rente verhoogd.

 

Juni is volgens Valk uitgesloten en mocht de zwakte in de economie aanhouden dan lijkt een verhoging in september ook nog te vroeg. De econoom van Theodoor Gilissen gaat uit van een herstel van de Amerikaanse economie in de tweede jaarhelft. "Lagere energielasten en hogere inkomens zullen dan de groei ondersteunen", zo voorziet Valk.

 

Brosens heeft juni nog niet uit zijn hoofd gezet. "Mochten vanaf nu alle economische data sterk zijn, te beginnen met de banengroei en de loonontwikkeling  komende week, dan kan de Fed nog steeds besluiten tot een renteverhoging in juni."

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.