Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: beursexperts blijven voorzichtig

Beursblik: beursexperts blijven voorzichtig
3 mei 2015 om 08:26

Het enthousiasme van beursexperts voor mei is heel voorzichtig teruggekeerd. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder beursexperts.

 

Onder de experts is 43 procent optimistisch gestemd voor deze maand, tegenover 34 procent pessimistisch.

 

De optimisten houden zich volgens fondsmanager Corne van Zeijl, verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête, vooral vast aan het feit dat er geen alternatief is voor beleggen vanwege de lage rente (TINA). Ook werden de goede bedrijfscijfers als reden aangevoerd door de optimisten.

 

De pessimisten vrezen volgens Van Zeijl de draai in de dollar en de rente.

 

Top & flop

Voor mei zijn de experts vooral vast gestemd op ArcelorMittal. Volgens Van Zeijl kunnen de komende kwartaalcijfers niet meer tegenvallen nadat de staalreus voor aanvang van de stille periode de verwachtingen van de analisten al temperde.

 

Ook ING Groep, KPN en Royal Dutch Shell kunnen rekenen op de goedkeuring van de experts.

 

Beleggers kunnen volgens de experts beter wegblijven bij Philips, nadat de kwartaalcijfers opnieuw teleurstelden. Ook is men somber over Altice. "Nu de rente voorzichtig aan het stijgen is, zou deze acquisiteur met haar grote schulden daar wel een last van kunnen krijgen", aldus Van Zeijl.

 

Verder zien sommige experts ook Delta Lloyd niet zitten. "Het is dan wel een van de goedkoopste aandelen, maar de toegenomen regelgeving, de lage rente en het uitdunnen van het management zijn de genoemde reden", zo verklaarde Van Zeijl deze keuze van de experts.

 

Lange termijn

Opvallend noemde Van Zeijl dat het optimisme voor de langere termijn wel is toegenomen. Van de experts is 56 procent optimistisch gestemd, tegenover slechts 11 procent pessimistisch.

 

Vooral de enorme slagkracht van de centrale banken lag hier volgens de experts aan ten grondslag. "Geen rente is geen alternatief", aldus Van Zeijl.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.