Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wederom aanzienlijke daling Nederlandse producentenprijzen

Wederom aanzienlijke daling Nederlandse producentenprijzen
29 mei 2015 om 09:41

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie zijn in april wederom gedaald, maar in een iets lager tempo dan in de voorgaande maanden. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.

 

In april kwamen de producentenprijzen met 6,1 procent lager uit, tegenover een min van 6,9 procent in maart en een daling van 8,8 procent in februari.

 

Het verloop van de afzetprijzen van de industrie hangt sterk samen met de ontwikkeling van de olieprijs, aldus het CBS. Een vat North Sea Brent olie kostte in april 27 procent minder dan een jaar eerder. Exclusief de aardolie-industrie kwam de prijsdaling in de industrie in april uit op 3,1 procent.

 

Metaalproducten en producten van de machine- en auto-industrie waren in april iets duurder dan een jaar eerder.

 

Op maandbasis lagen de afzetprijzen in de Nederlandse industrie in april 1,3 procent hoger. Op de binnenlandse markt stegen de prijzen met 0,8 procent en op de buitenlandse markt zelfs met 1,7 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.