Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Imtech wist niet van nieuwe ontwikkelingen in fraudezaak

Imtech wist niet van nieuwe ontwikkelingen in fraudezaak
29 mei 2015 om 15:25

Imtech heeft kennis genomen van berichten in nieuwsmedia over vermeende corruptie bij een aanbesteding aan Imtech voor de realisatie van een nieuw vliegveld in Berlijn. Dit meldde de technisch dienstverlener vrijdag.

 

De Duitse zakenkrant Handelsblatt schreef donderdag dat het voormalige hoofd van de Duitse divisie van Imtech Klaus Betz had ingestemd met het betalen van smeergeld aan het staatsbedrijf dat de bouwopdrachten voor het Berlijnse vliegveld verstrekte. Enkele dagen na de betaling kreeg Imtech de opdracht voor de aanleg van brandveiligheidssystemen op het vliegveld. De waarde van deze opdracht bedroeg 65 miljoen euro.

 

De nieuwe ontwikkelingen in de zaak rondom de luchthaven van Berlijn vernam Imtech via de media, zo bleek vrijdag uit een reactie van de technisch dienstverlener. Imtech benadrukte daarbij dat de zaak dateert uit 2012 en dat de beschuldigde bestuursleden al in 2013 zijn vertrokken bij de organisatie.

 

Verder herhaalde Imtech dat het blijft samenwerken met de autoriteiten en het vliegveld in Berlijn in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek.

 

Op een 0,7 procent lager Damrak kelderde Imtech vrijdag 8,2 procent op 3,98 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.