Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sluit hoger

Wall Street sluit hoger
27 mei 2015 om 22:05

Wall Street is woensdag hoger gesloten en maakte daarmee een deel van de verliezen van de dag eerder goed. De Dow Jones index won 0,7 procent op 18.163,09 punten, waar de S&P 500 bijna een procent bijschreef op 2.123,49 punten. De Nasdaq sloot zelfs 1,5 procent hogerr op 5.106,59 punten.

 

Bij het uitblijvend van Amerikaanse macro nieuws, ging de aandacht onder meer uit naar geruchten dat Athene en schuldeissers dichtbij een overeenkomst waren. Hier putten beleggers kracht uit.

 

Daarnaast blikte de markt al vooruit naar komende vrijdag wanneer de nieuwste groeiramingen van de Amerikaanse economie bekend wroden gemaakt. ABN AMRO voorziet een herstel na het "teleurstellende" eerste kwartaal. Volgens de economen steunt de sterke arbeidsmarkt de consumptie en woningbouw, maar is hogere groei "nodig" om het negatieve effect van oliegerelateerde investeringen en export te compenseren.

 

ABN AMRO verlaagde de groeiverwachting van het Amerikaanse bruto binnenlands product voor heel 2015 van 3,1 naar 2,7 procent, gelet op de vertraging in het eerste kwartaal.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde woensdag lager op 1,0896. Economen van KBC noemden het muntpaar dinsdag nog het "dominante handelsthema", waarbij de dollar aan kracht wint dankzij geloof onder beleggers dat de Federal Reserve "in een niet zo verre toekomst" zal starten met het voorzichtig verhogen van de rente.

 

"De FOMC-leden [de stemgerechtigde centrale bankiers van de Fed] vinden nog steeds dat de effecten van de vertraging van voorbijgaande aard zijn en zijn onverminderd positief over de langetermijnvooruitzichten. Gezien de nadruk op deze tijdelijke factoren lijkt de Fed op koers te liggen om de rente vanaf september dit jaar te gaan verhogen", aldus ABN AMRO, wijzend op de "sterke" onderliggende fundamentele cijfers.


Bedrijfsnieuws

Toll Brothers zag in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar de winst en omzet stijgen. Daarbij scherpte de Amerikaanse bouwer van luxe huizen de eerder afgegeven outlook voor het gehele boekjaar aan van 5.200 tot 6.000 te bouwen opgeleverde huizen naar 5.300 tot 5.900 opgeleverde woningen. Beleggers zetten het aandeel 2,3 procent lager.

 

De cijfers van Tiffany & Co werden fors beter ontvangt. Het aandeel sloot meer dan elf  procent hoger, ondanks dat het bedrijf kampte met een sterke dollar en een moeilijke Japanse markt, wat zich vertaalde in een daling van de omzet en winst. Tiffany & Co verwacht in het tweede kwartaal opnieuw een daling van de winst, maar minder sterk dan in het eerste kwartaal. In de tweede jaarhelft mikt de juweliersketen op dubbelcijferige winstgroei.

Nabeurs opent Costco Wholesale Corporation nog de boeken over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar.

 

Verder voerde General Electric volgens Bloomberg op basis van ingewijden vergevorderde gesprekken met Element Financial over de verkoop van GE Capital Fleet Services, wat een waarde vertegenwoordigt van naar verluidt 9 miljard dollar. GE mikt volgens Bloomberg op een verkoopovereenkomst tegen het einde van het lopende kwartaal. 

 

Berichtendienst Snapchat heeft plannen om naar de beurs te gaan, maar specificeerde niet wanneer dat zou gebeuren. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van een speech van CEO Evan Spiegel.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78 +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You’ll need Skype Credit Free via Skype

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.