Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: aandelenmarkten schieten omhoog

Beursupdate: aandelenmarkten schieten omhoog
27 mei 2015 om 16:21

De Europese beurzen zijn woensdag in de middaghandel plotseling fors omhoog geschoten, nadat bekend werd dat Griekenland op staatsniveau werkt aan een gedetailleerd plan om de schuldenproblematiek op te lossen. Dit zei sales trader Gert Berendse van ING tegenover ABM Financial News.

 

Volgens Berendse zijn de plannen "redelijk gedetailleerd", maar staat voorop dat er nog geen akkoord op tafel ligt.

 

De AEX steeg iets voor de klok van vier uur in enkele minuten circa drie punten tot bijna 503 punten. Iets na vieren noteerde de Amsterdamse hoofdindex nog 1,2 procent hoger op 502,33 punten

 

De beurzen zetten na de opwaartse tik een kleine stap terug, wat de sales trader van ING verklaarde door te stellen dat niet alle schuldeisers van het Zuid-Europese land op een lijn zitten.

 

"We zitten tussen hoop en vrees", aldus de sales trader, toevoegend dat de angst bestaat dat ook Duitsland nog dwars gaat liggen.

 

De reactie van de aandelenmarkten met een "substantiële tik omhoog" maakte voor Berendse evenwel duidelijk dat "de markt omhoog wil op het moment dat dit [de problematiek rondom Griekenland] is opgelost".

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vrijwel de gehele dag in het rood, maar won richting het sluiten van de aandelenmarkten 0,3 procent op 1,0909.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.