Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: overhangrisico NN Group verminderd

Beursblik: overhangrisico NN Group verminderd
27 mei 2015 om 10:17

ING Groep heeft voor NN Group een welkome stap gezet met de succesvolle verkoop van 45 miljoen aandelen in de verzekeraar. Dit schreef analist Matthias de Wit van KBC Securities woensdag in een note.

 

"Een significante reductie van het resterende ‘overhang’ risico", aldus de analist.

 

Met de verkoop daalde het belang van ING Groep in de verzekeraar van 54,8 procent naar 42,4 procent. Inclusief de verkoop van converteerbare obligaties door ING aan Aziatische investeerders zou het belang van ING Groep in NN Group nog ongeveer een derde bedragen.

 

NN Group kocht voor 150 miljoen euro 5,9 miljoen van de aangeboden aandelen in. De overige stukken kwamen terecht bij institutionele beleggers.

 

De Wit noemde het positief dat NN Group opnieuw in staat was om te participeren in de aandelenverkoop van ING, maar de analist had verwacht dat de verzekeraar meer aandelen terug zou kopen. In februari van dit jaar sloeg NN Group nog voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen in.

 

De analist benadrukte evenwel dat de verzekeraar ook nog het slotdividend over 2014 moet betalen, waarmee de financiële slagkracht om eigen aandelen terug te kopen "beperkt" is.

 

KBC Securities hanteert een koopaanbeveling voor het aandeel NN Group met een koersdoel van 32,00 euro. Een uur na de openingsbel noteerde het aandeel op een vlak Damrak 1,7 procent lager op 25,84 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78 +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Call
Send SMS
Call from mobile
Add to Skype
You’ll need Skype Credit Free via Skype

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.