Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ABN AMRO blijft positief over aandelen

Beursblik: ABN AMRO blijft positief over aandelen
27 mei 2015 om 10:59

ABN AMRO MeesPierson blijft positief over Europese aandelen en adviseert een minimale positie in obligaties. Dit bleek woensdag uit de beleggingsstrategie van de bank voor de tweede helft van dit jaar.

 

"De aandelenhausse is nu in een volwassen fase beland, gesteund door de sterke ontwikkeling van de bedrijfswinsten", aldus hoofd beleggingsstrategie Ben Steinebach.

 

De bank voorziet dit jaar een groei van de wereldeconomie met 3,3 procent, dankzij een "hernieuwde versnelling" van de groei in de Verenigde Staten in de tweede helft van het jaar. De eurozone groeit naar verwachting met 1,8 procent en in Aziatische opkomende landen bedraagt de groei 6,3 procent in 2015.

 

ABN AMRO MeesPierson hanteert met een gemengde modelportefeuille een weging van 43 procent voor aandelen. De weging voor obligaties ging omlaag van 34 naar 25 procent.

 

Dankzij winstnemingen op aandelen steeg de allocatie naar liquide middelen van 8 naar 17 procent. Alternatieve beleggingen zijn goed voor 15 procent van de portefeuille.

 

ABN AMRO MeesPierson verwacht dat de dollar een vervolg gaat geven aan de recente opmars, dankzij het uiteenlopende monetaire beleid in de eurozone en de Verenigde Staten. Waar de Europese Centrale Bank de monetaire beleid kwantitatief verruimt met het opkopen van obligaties, werkt de Federal Reserve toe naar een eerste renteverhoging.

 

ABN AMRO verwacht dit jaar nog een waardestijging van de dollar van 10 tot 15 procent vergeleken met de euro. Woensdag noteerde het muntpaar euro/dollar 0,4 procent hoger op 1,0918.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.