Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting stevig verlies

Wall Street richting stevig verlies
26 mei 2015 om 21:21

De Amerikaanse beurzen hebben de kleine verliezen aan het begin van de handelsdag ondanks licht positieve macro-economische cijfers zien oplopen en stevenen af op een fors lager slot.

 

De S&P 500 index daalde 1,1 procent naar 2.103,42 punten, de Dow Jones index verloor eveneens 1,1 procent op 18.036,23 punten en de Nasdaq noteerde 1,2 procent in het rood op 5.027,44 punten.

 

Volgens economen van KBC konden iets sterker dan verwachte cijfers uit de Verenigde Staten onvoldoende steun bieden aan de markten. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen herstelde in mei enigszins na een forse val in april. De index voor het consumentenvertrouwen nam toe van 94,3 in april naar 95,4 deze maand, terwijl de markt volgens KBC mikte op een kleine daling. De verkopen van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten steeg bovendien met 6,8 procent tot een geannualiseerd totaal van 517.000 nieuwe eengezinswoningen, terwijl de markt mikte op een totaal van 508.000 stuks.

 

Vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer oordeelde dat de orders voor duurzame goederen iets lager dan verwacht uit kwamen, terwijl KBC de cijfers conform de verwachtingen noemde. Het Amerikaanse ministerie van Handel meldde dat in april de orders voor duurzame goederen op maandbasis met 0,5 procent afnamen na een opwaarts bijgestelde stijging van 5,1 procent in maart.

 

Economische groei

Volgens Nijkamp blijft het interessant om te zien in hoeverre de Amerikaanse economie herstelt na een strenge winter. "De macrocijfers die worden gepresenteerd zijn niet spectaculair, maar ook niet rampzalig", concludeerde de vermogensbeheerder, toevoegend dat de werkgelegenheidscijfers een positieve uitzondering vormen.

 

Komende vrijdag krijgen beleggers inzicht in de nieuwste groeiramingen van de Amerikaanse economie. Volgens hoofdeconoom Chris Williamson van Markit lijkt de Amerikaanse economie in mei "gezond" te zijn gegroeid, wat verder bewijs levert van een herstel na een zwakke start van het jaar. Williamson trok deze conclusie na cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector in mei. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam uit op 56,4. In april noteerde de index nog op 57,4. Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, terwijl een cijfer beneden de 50 betekent dat de sector krimpt.

 

Dollar in de lift

Het muntpaar euro/dollar noteerde dinsdag 1,0 procent lager op 1,0866. Economen van KBC noemden het muntpaar het "dominante handelsthema", waarbij de dollar aan kracht wint dankzij geloof onder beleggers dat de Federal Reserve "in een niet zo verre toekomst" zal starten met het voorzichtig verhogen van de rente. De euro boette aan kracht in dankzij politieke onzekerheid na verkiezingen in Spanje en toenemende spanningen omtrent de onderhandelingen over de Griekse schulden.

 

"De bewegingen in de eurodollar zijn de afgelopen weken fors. In slechts vijf dagen tijd is met het herstel in het valutapaar korte metten gemaakt", aldus Rabobank.

 

De prijs voor een juli-future West Texas Intermediate daalde 2,8 procent op 58,07 dollar. Een vat Brent-olie werd 2,7 procent goedkoper op 63,74 dollar.

 

Bedrijfsnieuws

Charter Communications kwam tot een akkoord met Time Warner Cable over een overname voor een totaalbedrag van 78,7 miljard dollar inclusief schulden. Ook de Franse kabelaar Altice toonde volgens nieuwsmedia interesse in Time Warner Cable. Charter Communications noteerde 2,5 procent hoger, terwijl Time Warner Cable 7,1 procent steeg naar 183,39 dollar. Daarmee bleef de koers evenwel nog flink onder het overnamebod van 195,71 dollar per aandeel.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.