Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street dicht vanwege feestdag

Wall Street dicht vanwege feestdag
25 mei 2015 om 14:30

Wall Street blijft vandaag dicht vanwege Memorial Day, een feest- en gedenkdag op de laatste maandag in mei waarop gesneuvelde Amerikaanse militairen worden herdacht.

 

De beurshandel wordt op dinsdag weer hervat. Beleggers kijken dan uit naar cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt en het consumentenvertrouwen. Vrijdag volgen de nieuwste ramingen voor de Amerikaanse economie.

 

Beleggers hopen volgens ABN AMRO in de cijfers over de economische groei in de Verenigde Staten de verwachte groeiversnelling in het tweede kwartaal te zien.

 

Europese beurzen doen het vandaag rustig aan, ook omdat Londen en Frankfurt de deuren gesloten hielden. Rond de klok van half drie stond er in Amsterdam een min van 0,2 procent op de borden.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde 0,3 procent in het rood op 1,0980.

 

"De dollar wordt weer sterker", aldus vermogensbeheerder André Van Eerden van Aberfeld Asset Management, wijzend op Griekenland dat de beurzen "blijft beheersen" en "vroegtijdig gelekte uitspraken" dat de Europese Centrale Bank de komende weken extra actief zijn op de obligatiemarkten, om vervolgens in de zomermaanden minder te kopen.

 

In de Verenigde Staten maakt de Federal Reserve zich bij een aanhoudend herstel van de Amerikaanse economie evenwel al op voor een eerste renteverhoging dit jaar, zo bleek vrijdag uit een toespraak van president Janet Yellen.

 

De prijs voor een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent op 59,42 dollar. Een vat Brent-olie werd 0,1 procent goedkoper op 65,30 dollar.

 

Slotstanden

De S&P 500 index daalde vrijdag 0,2 procent op 2.126,06 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 18.232,02 punten en de Nasdaq sloot onveranderd op 5.089,36 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.