Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager van start

Wall Street lager van start
22 mei 2015 om 14:49

De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag op een nipt lagere opening, waarbij beleggers het moeten stellen met een vrijwel lege beursagenda.

 

Futures op de Dow Jones index, de S&P 500 index en technologiebeurs Nasdaq noteerden vrijdag rond de klok van drie uur tot 0,2 procent in het rood.

 

Voorbeurs bleek dat de consumentenprijzen in april lager uitkwamen dan een maand eerder. In april stegen de consumentenprijzen met 0,1 procent op jaarbasis. In maart was dit nog 0,2 procent.

 

De beursagenda bevat voor vrijdag verder geen macro-economische cijfers. Beleggers kunnen uitkijken naar een verlengd weekend. Maandag houdt Wall Street in verband met Memorial Day de deuren gesloten.

 

Het muntpaar euro/dollar noteerde vrijdag onveranderd op 1,1080. Een juli-future op West Texas Intermediate noteerde 1,4 procent lager op 59,85 dollar. Een vat Brent-olie werd 1,6 procent goedkoper op 65,50 dollar. Edelmetalen goud en zilver noteerden evenwel nipt in het groen met winsten van respectievelijk 0,2 en 0,1 procent.

 

Bedrijfsnieuws

Deere & Company zag in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar de omzet en winst flink teruglopen. De omzet van de Amerikaanse producent van agrarische machines daalde met 18 procent naar 8,2 miljard dollar, onder meer te danken aan teruglopende volumes en ongunstige wisselkoerseffecten. Onder de streep restte een 30 procent lagere nettowinst van 690 miljoen tegenover 981 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Beleggers reageerden positief op de resultaten en het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,8 procent hoger.

 

Ook Campbell Soup had te kampen met een dure dollar. De omzet van de soepproducent daalde met 4 procent van 1.970 miljoen naar 1.900 miljoen dollar. Autonoom liep de omzet met 1 procent terug. Het resultaat onder de streep daalde nipt van 184 miljoen naar 182 miljoen dollar, terwijl de aangepaste winst per aandeel onveranderd uitkwam op 0,62 dollar. Voorbeurs noteerde het aandeel 1,3 procent hoger.

 

Donderdag nabeurs bleek dat Hewlett-Packard in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar aan de eigen winstprognose wist te voldoen, ondanks een lagere omzet als gevolg van minder verkopen van desktop computers en printers. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 7 procent op jaarbasis naar 25,5 miljard dollar. Exclusief wisselkoerseffecten liep de omzet 2 procent terug. De nettowinst daalde met liefst 21 procent naar 1,0 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 0,87 dollar. Hiermee kwam de winst aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte uit. Hewlett-Packard schreef voorbeurs 0,3 procent bij.

 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag licht hoger, ondanks overwegend tegenvallende macrocijfers. De Dow Jones index besloot onveranderd op 18.285,74 punten, waar de breder samengestelde S&P 500 index 0,2 procent won en met een slotstand van 2.130,82 punten eindigde op het hoogste niveau ooit. De Nasdaq steeg met 0,4 procent naar 5.090,79 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.